هاست یا میزبانی وب
می 10, 2023Wireframe چهارچوب کلی سایت
می 10, 2023دامین یا دامنه Domain
دامین
دامین یا نام دامنه، آدرسی است که شناسه یکتای یک وبسایت را تعیین میکند. هر وبسایت دارای یک نام دامنه است که معمولاً شامل نام برند، شرکت، سازمان، محصول یا خدمات آن است. به عنوان مثال، نام دامنه وبسایت گوگل به صورت www.google.com است.
نام دامنهها از دو بخش تشکیل شدهاند. بخش اول، نام دامنه، که معمولاً نام برند یا سازمان است و بخش دوم، پسوند دامنه، که به نوع و نوعیت وبسایت اشاره دارد. پسوند دامنه معمولاً شامل یک یا چندین حرف است که توسط سازمانهای ثبت نام دامنه مانند ICANN (شورای بینالمللی نامگذاری دامنه)، Verisign، و شورای ثبت نام دامنه ایالات متحده (US Domain Name Registry) تعیین میشود.
پسوند دامنهها به دو دسته تقسیم میشوند: دامنههای بالاتر سطح (Top-Level Domain) و دامنههای پایین سطح (Second-Level Domain). دامنههای بالاتر سطح معمولاً شامل دامنههای کشوری مانند .ir برای ایران، .us برای ایالات متحده، .uk برای انگلستان و دامنههای جهانی مانند .com، .org، .net و .edu هستند. دامنههای پایین سطح وابسته به دامنههای بالاتر سطح هستند و معمولاً شامل نام برند یا سازمان است که به عنوان نام دامنه انتخاب شده است.
ثبت نام یک دامنه برای وبسایت شما، به شما اجازه میدهد تا به صورت منحصر به فرد در فضای اینترنت وجود داشته باشید. به علاوه، این شما را قادر میسازد تا از طریق اینترنت به محتوای خود دسترسی داشته باشید و کسب درآمد از طریق تبلیغات در وبسایت خود.
در انتخاب نام دامنه برای وبسایت خود، باید به چندین عامل توجه کرد. اولین عامل، سادگی و آسانی نام دامنه است. باید از نامی استفاده شود که آسان برای یادگیری و تلفظ باشد. دومین عامل، واژگان کلیدی است. باید از واژگان کلیدی استفاده شود که با موضوع و محتوای وبسایت شما همخوانی داشته باشد. سومین عامل، شناخته شدن نام دامنه است. باید از نامی استفاده شود که قابلیت شناخت ویژه داشته باشد. چهارمین عامل، پسوند دامنه است. باید از پسوندی استفاده شود که به محتوای وبسایت شما اشاره داشته باشد.
در نهایت، باید توجه داشت که امروزه دامنههای مناسب و با پسوندهای مورد نظر بسیار کمی در دسترس هستند. از این رو، باید در انتخاب نام دامنه برای وبسایت خود دقت کنید و در صورت نیاز از خدمات مشاوره دامنه استفاده کنید.
برای مشاهده آموزهای بیشتر وب و دنیای it این لینک را دنبال کنید و یا پیج اینستاگرام مارا دنبال کنید